Thursday, 8 December 2016

Ehh..laaaa..dah Disember ke??

Hahah..tajuk post ni memang betul2 terkejut tau..tengok la last update blog ni bila..sekarang dah masuk Disember pun..lama betul tak update blog ni..huhu..

Sebenarnya ada je masa nak update tapi entah le..tak tahu nak ngarut apa agaknya..tu yang dipandang sepi aje blog ni..

 Ok la..sampai sini je dulu..ada idea nak ngarut nanti iols update la ye..huhu..

Tatatititutu..

Friday, 11 March 2016

Ola & Oli...si hedgehog yang comel!

Holla..ni la Ola dan Oli saya..comel kan? <3 masa mula2 bela tu, saya give up jugak sebab takut nak pegang..tapi lama2 cuba beranikan diri n yesssss!!! dah berani nak pegang..kena pandai camane nak pegang dorang ni..saya selalu sauk dari bawah badan dorang..ada sesetengah orang pegang dari tepi..ikut cara masing2..yang Ola tu ok, tak ada la garang pun..si Oli tu je yang suka nak menggigit..hahah..marah agaknya sebab selalu kacau dia tido n bagi dia mandi aritu..sejak lepas dari mandi tu, saya dah tak boleh nak pegang dia lagi..asal saya nak pegang je, dia tajamkan durinya..pastu bergulung..memang tak dapat la saya nak pegang atau angkat..so sekarang ni kalau nak angkat si Oli ni, terpaksa la guna kotak sebabnya dia memang suka duduk dalam kotak tu..si Ola jela yang saya mampu pegang..huhu..owh, kalau nak tahu, Ola ni betina dan Oli jantan..kelakar kan bila yang jantan ni lagi pemalu dan penakut dari yang betina??hikhikhik..


Hai..saya Oli !

Sedapnya tido... zzzz

nak tido la mami..jangan la amek gambar kami..sighhh..

comelkan cara tido Oli ni? :)

yang ni cara tido Ola.. :)
Makanan dorang senang je..bagi je makanan kucing..aritu ada beli superworm tapi dorang nak makan yang hidup punya je..kalau yang dah diawet tu, habis dicampaknya keluar dari bekas makanan tu..pastu mami la pulak yang geli nak kemas tempat dorang bila nampak ulat tu..ayooo..pernah gak bagi makan telur rebus, dorang memang suka tapi bila berak..aduyaii..bau tak menahan..kehkeh..bagi ayam rebus pun dorang suka..brokoli rebus..tapi bila bagi lobak, eksen tak nak makan..cehh..pernah sekali tu bagi makan epal..sekali lepas dorang makan, dah macam kena sawan pulak..tetiba dorang macam regangkan badan, mulut berbuih2, pastu jilat2 duri dorang..masa tu dah risau dah..cepat2 keluarkan epal tu..then tanya la dalam group kat FB..dorang cakap itu normal bila dorang makan makanan baru..fuhhh, lega! tapi walaupun dorang kata ok, saya tetap tak berani nak bagi epal lagi..dorang ada cakap gak, ikan boleh bagi jugak tapi nanti bila berak, baunya lagi busuk dari bagi makan telur rebus..hahah..so, saya memang avoid la dari bagi makan ikan..makanan selain makanan kucing tu tak dela bagi setiap hari..selang seminggu ke, selang 3,4 hari ke..terpulang kat mami la bila mami nak bagi..heheh..

ok, sekian untuk kali ni..tata..

2016

Assalam..uii..betul2 dah berhabuk blog ni..puhhh puhhh..tiup habuk sikit..lama nau tak hapdate blog ni..bukan tak nak hapdate tapi idea nak mengarut tu tak datang..tak tahu nak share apa..huhu..lagipun sibuk berkebun je kt clixsense tu..kuikui..sekarang ni dah tak mo berkebun lagi..dah2 la berkebun tu..bukan dapat duit betul2 pun..hahahah..ok la, baiii...

Thursday, 27 August 2015

au cakkkk!

puhhh..puhhh..tiup habuk sikit..3 bulan xde hapdet pape..nk kata bz sgt, xdela bz mana pun..cuma ketandusan idea je nk mengarut apa..nk buat cerpen pun isi xdpt nk dikembangkan..badan tuan punya blog aje yg berkembang..huhu..

nanti la ye..cari idea lu nk karang apa..tunggu la lg sebulan dua..kuikuikui..